tisdag 30 augusti 2011

Pots de créme au chocolat

Älskar att kolla på Leilas olika bakprogram och detta recepet kommer från
just Leila när hon bakar i Frankrike.

Pots de créme au chocolat 
Antal portioner: 12 
2 dl mjölk, 3 %
3.5 dl vispgrädde
0.75 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
200 g Valrhona choklad 60 % (Manjari)
6 st äggulor, ekologiska 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Koka upp mjölk, vispgrädde, strösocker med frön från en urskrapad vaniljstång.
3. Ta av från värmen.
4. Hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken.
5. Separera äggulorna från äggvitorna.
6. Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle) under vispning.
7. Fyll espressokoppar med chokladsmeten och ställ dem i en ugnsform.
8. Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna.
9. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i cirka 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen.
10. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda.
11. Servera dem kalla med lite lättvispad grädde och färska bär.


Jag hittade ingen Valrhona choklad så jag tog det som fanns i 60 % choklad.
 Fick även ett hjärnsläpp när jag gjorde efterrätten och tog 300 gram istället för 200 g.
Så tyvärr så blev den ganska stark.

Serverades med lättvispad grädde och egen odlade smultron.

Dom söta esspresokopparna är köpta på
Lagerhaus.





3 kommentarer:

Sweet Passion sa...

dessa har jag också tänka att jag ska göra nån gång,men så började ja med lchf diet,så de får vänta.men nån gång ska det avnjutas.

Cupcakesfluffan sa...

Just det receptet satt jag såg jag i en tidning idag och blev så sugen på att testa det

Emilia sa...

Jag gillade också det receptet när jag såg det, det verkar ju så himlans gott! Framsmännen (och kvinnorna) är ju genier :P