måndag 30 maj 2011

Geisha och Dumle cupcakes

Geisha Cupcakes 
ca 15 cupcakes 

3 ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 choklad kaka med Geisha.


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggesmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda i hackad choklad och rör om.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
 

Geisha Fluff

180 g geisha choklad
3 dl grädde

Häll grädden i en kastrull och ha på medel hög värme. 
Får inte koka. Då smeten kan skära sig.
Lägg i chokladen och rör om så att allt smälter. 
När det har blivit till en smet så ta av från plattan och häll i en burk och ställ i kylen.
Låt stå i några timmar eller tills nästa dag.
När smeten har stått till sig så tar man elvispen och vispar smeten till fluff.
Sen är det bara att spritsa eller bre på sina cupcakes.
 
Gjorde en satts med dumle samma recept bara det att jag byte ut geishan till dumle. 
I cupcakes smeten så la jag i en halv dumle i varje form.


Inga kommentarer: