tisdag 18 januari 2011

Chocolate Cheesecake

Chocolate Cheesecake
200 gram digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao
125 g smör
2,5 dl kesella
400 g philadelpiaost
1 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
3 st ägg
200 g mörk choklad

Kakao (att pudra över)

Gör så här:
 1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
3. Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter,
24 cm i diameter.
4. Förgrädda botten i mitten av ugnen i ca 7 minuter och låt den svalna.
Sänk ugnen till 130 grader.
5. Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
6. Rör ner ett ägg i taget.
7. Bryt chokladen i bitar och smält den på svag värme i ett vattenbad
8. Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen.
9. Grädda kakan i 130 grader i cirka 40 minuter.
10. Låt svalna i kylskåp minst 1 timme innan servering.
11. Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera med kakao och frukt.

Inga kommentarer: